Craniosacraal

Fysiotherapie Spieghel

 

Wat is craniosacraal therapie?

Craniosacraal Therapie is een prachtige therapie om mensen te helpen om de oorzaak van hun klachten te achterhalen en bij de oorsprong te behandelen.

 

Craniosacraal therapie helpt ons bindweefsel.

Ons hele lichaam kan goed functioneren, dankzij de elasticiteit van bindweefsel. Door fysieke of psychische problemen kan de elasticiteit van dat bindweefsel aangetast worden. Craniosacraal therapie behandelt het bindweefsel, dat zo belangrijk voor ons is. Lichamelijke klachten als hoofdpijn, rugpijn, nek- en schouderklachten of bewegingsbeperkingen kunnen succesvol worden behandeld. Maar de therapie helpt ook bij minder voor de hand liggende klachten zoals slaapstoornissen, stress, lusteloosheid, vermoeidheid of hyperactiviteit.

 

Craniosacraal therapie bestaat uit zachte aanraking.

De behandeling bestaat uit zachte manuele technieken, die ons bindweefsel ontspannen. Zo kunnen onze organen, spieren, het ruggenmerg of hersenvliezen heilzaam worden behandeld. Ook onze ademhaling, bloedsomloop, ons bewegingssysteem en het zenuwstelsel hebben baat bij de therapie en gaan beter functioneren. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt zo gestimuleerd. Craniosacraal therapie is geschikt voor volwassenen, kinderen en zuigelingen.

 

U kunt met of zonder verwijzing van uw huisarts of specialist door de craniosacraal therapeut onderzocht en behandeld worden.

 

De meeste zorgverzekeraars vergoeden behandelingen geheel of gedeeltelijk via de aanvullende verzekering.

 

Op de website www.register-rcn.nl vindt u een overzicht van de zorgverzekeraars die de therapie vergoeden.